Orlandić: Vlada nas neusvajanjem sankcija opet obrukala, nema kompromisa oko evroatlantskih vrijednosti

Opet se desilo ono što smo svi znali, ova vlada nas je još jednom obrukala u međunarodnoj zajednici, neusvajanjem sancija Rusiji koje je čitav civilizovani svijet podržao. Još jedno poniženje za kraj i sećanje dugo, poručio je danas potpredsjednik SD Danilo Orlandić.

“Lekcija koju smo, na najteži način i sa ogromnim posljedicama, svi naučili iz pogubljenog ponašanjanja odlazeće vlade, jeste kako se ne možemo igrati evropejaca sa ljudima suprotnih svjetonazora. To smo jednom pokušali i obilo nam se o glavu tako da ćemo se dugo oporavljati”, napisao je Orlandić.

Kako je naveo, vlast se pravi na temeljima elementarnih vrijednosti koje su pokazane i dokazane djelovanjem. “A ne sa onima koji nemaju ni osnovne evropske svjetonazore, pa se silu-na-sramotu naknadno pokušavaju ugurati u evropejsko “pakovanje”. Luksuz da opet pravimo novu “Frankeštajn” vladu, i trule kompromise oko evropskih i evroatlantskih vrijednosti nemamo. Posebno ne u uslovima povećanih bezbjednosnih rizika, sa kojima se Crna Gora, ali i čitav region suočava. Zato, pamet u glavu”, zaključio je Orlandić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *