Popa čestitala Šehoviću

Šefica delegacije EU u Crnoj Gori Nj.E. Oana Kristina Popa, čestitala je dr Damiru Šehoviću izbor na mjesto predsjednika Socijaldemokrata Crne Gore, na čemu joj se Šehović zahvalio, naglasivši trenutnu važnost evropskih vrijednosti i socijaldemokratske ideje:

“Cijenim da socijaldemokratska ideja, te načela na kojima počiva Unija, treba da žive sad više nego ikad, posebno u specifičnoj političkoj situaciji u kojoj, ne samo u Crnoj Gori već i šire, jačaju snage koje idu u pavcu suprotnom od demokratskih vrijednosti na kojima počiva današnji svijet. Kada govorimo o Crnoj Gori, Socijaldemokrate su, kako prije formalnog osnivanja, kroz individualno djelovanje svojih članova, tako i sada, bile posvećene odbrani evropskih vrijednosti, te građanske, mulitietničke, multikulturale i pristojne Crne Gore”.

Šehović je u odgovoru istakao da je integracioni proces jedan od programskih prioriteta Socijaldemokrata, što se, kako je naveo, ogledalo i kroz konstruktivne predloge i kritike u prethodnom periodu, u cilju vraćanja Crne Gore na evropski put.

Na kraju, Šehović je izrazio uvjerenje da će  Crna Gora nastaviti integracioni proces onom dinamikom koja se od nje očekuje, a koja je trenutno iz objektivnih razloga usporena. “Uvjeravamo vas da će Socijaldemokrate biti pouzdan partner na tom putu” zaključio je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *