Popović podržao listu SD-LP na Cetinju: Ostvarenja Sekretarijata na čijem sam čelu čine me izuzetno zadovoljnim i ponosnim.

Sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Prijestonice Cetinje Boro Popović podržao je izbornu listu “SD-LP – VAZDA DOSLJEDNI CETINJU”.

Kao nestranačka ličnost 2018. godine sam imenovan na mjesto sekretara Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Cetinja.

U trogodišnjem mandatu, sekretarijat koji vodim napravio je veoma zapažene rezultate, tako da sam u timskom radu, sa svojim saradnicima i kolegama, promijenio pravac djelovanja ovog sekretarijata.

Jedan od najznačanijih rezultata je dužina asfaltiranih puteva. Naime, asfaltiranjem puteva u duzini od cc 70km , od čega se 90% odnosilo na seoska područja, dokazali smo da bez adekvatne putne infrastrukture povratak na selo nije moguć.

Samo u posljednje dvije godine broj poljoprivrednih gazdinstava se udvostručio. Ovaj podatak nas je ohrabrio jer proces revitalizacije zapuštenih domaćinstava sam po sebi nije ni malo lak, ali uz dobro planiranje i adekvatna ulaganja može biti ostvariv.

Unapređenjem seoske putne infrastrukture, uz prirodne i ambijentalne uslove, razvijamo sve aspekte ruralnog područja, što u krajnjem rezultatu doprinosi povećanju ekonomske dobiti Prijestonice Cetinja.

Pored ovog, značajno je napomenuti da smo izuzetno unaprijedili sistem funkcionisaja javne rasvjete, koji sada u svom sistemu posjeduje preko 100 novih stubova rasvjete.

Isto tako, zadovoljni smo kako teče proces nabavke i postavljanja podzemnih kontejnera. Na gradskom području će se uskoro nalaziti 12 polupodzemnih kontejnera. Polupodzemni kontejneri su proizvod koji omogućavaju racionalnu organizaciju  sakupljanja, razvrstavanja i odlaganja komunalnog otpada. Njima se unapređuje rad komunalnog sistema, a značajno poboljšava kvalitet životne sredine naših sugrađana što je i krajnji cilj ovog sekretarijata.

Sve navedeno, uz mnoga druga ostvarenja Sekretarijata na čijem sam čelu, čine me izuzetno zadovoljnim i ponosnim. Zato, za dalji razvoj Prijestonice Cetinje još jačim intenzitetom, zaokružite broj 8, listu “SD-LP – VAZDA DOSLJEDNI CETINJU”!