Predsjedništvo SD jednoglasno: Kako smo odbili učešće u vlasti, tako odbijamo tajne dilove Abazovića u vezi Otvorenog Balkana i Temeljnog ugovora

Kako su Socijaldemokrate odbile učešće u ovakvoj vlasti, u kojoj glavnu riječ suštinski vodi predsjednik susjedne države, a suverenističke partije su marginalizovane i svedene na nivo ikebane, tako ćemo kategorički biti protiv očitih tajnih i ličnih dilova u vezi sa Otvorenim Balkanom i manipulacijama Temeljnim ugovorom, koji treba da bude usaglašen javno i dostojanstveno, a ne u ponižavajućem i tajnom procesu. Otvoreni Balkan je kukavičije jaje Crnoj Gori, a građani moraju dobiti odmah na uvid Temeljni ugovor, koji Abazović krije, što upućuje na zakidanje interesa Crne Gore u procesu usaglašavanja. To je danas jednoglasno zaključeno na sjednici Predsjedništva Socijaldemokrata. 

Na sjednici je naglašeno da će Socijaldemokrate iskoristiti sva pravna i politička sredstva da sačuvaju interes Crne Gore kako u vezi sa Otvorenim Balkanom, tako i u vezi sa tajnim pregovorima oko ugovora sa SPC, o kojem građani ne znaju ništa, uključujući da li ima karakter Temeljnog. Rečeno je takođe da premijer Abazović do sada nije dao niti jedan argument za inicijativu Otvoreni Balkan, jer ih nema, a ipak se na njoj insistira zbog dilova i tajno preuzetih obaveza prema “važnim regionalnim igračima”, koji su ga suštinski i oktroisali na mjesto premijera naše, a suštinski tuđe vlade. Dodatno, naglašeno je da će i u drugim temama nastaviti beskompromisnu borbu i biti praviti čiste izbore, umjesto trulih kompromisa.

Razmatrani su i predstojeći, oktobarski lokalni izbori, uz naglasak da će Socijaldemokrate inovirati pristup lokalnim temama kao i da je potrebno da se politika na državnom nivou koju trenutno Socijaldemokrate vode, dodatno reflektuje i na lokalni nivo. 

Zaključeno je da Socijaldemokrate neće razočarati one koji im svakodnevno prilaze i koji vjeruju u njihovu politiku građanske, državotvorne partije koja ne pravi  kompromise na štetu države, i uz to stalno kompetentno obrađuju životne teme. “Naša partija ima stručnih kapaciteta da se bavi upravo temama životnog standarda i socijalne sigurnosti, one su naš programski prioritet i insistiraćemo na njima beskompromisno”, zaključeno je na sastanku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *