Procrnogorske partije moraju biti dio crnogorske vlade

Jasno je da Crna Gora ne može imati stabilnu vladu bez procrnogorskih partija u njoj, ocijenile su Socijaldemokrate (SD CG).

Nova vlada za čijeg mandatara je imenovan Milojko Spajić bi, prema njihovim riječima, “trebalo biti formirana od istinskih proevropskih i pro-NATO subjekata”.

“Jedino takav sastav vlade može biti garant da će Crna Gora ostvarivati neophodan napredak na njenom evropskom putu i da će povratiti kredibilitet pozdane NATO članice”, saopštili su iz SD-a.

Takođe, kako dodaju, jasno je da Crna Gora “ne može imati stabilnu vladu bez procrnogorskih partija u njoj”.

“Samo tako je moguće staviti tačku na vrijednosno posrnuće kojem nažalost svjedočimo, a koje za posljedicu ima pokušaj mijenjanja građanskog karaktera Crne Gore”, upozoravaju iz partije.

U situaciji kad većina zavisi od više konstituenata, kako su pojasnili, “niti jedna partija ne može sebe predstavljati kao garant da će nešto sigurno biti implementirano”.

“Matematika je egzaktna i zbog toga je neophodna saradnja političkih subjekata na jasnim proevropskim i evroatlantskim osnovama. Zna se jasno u Crnoj Gori koja se partija za što zalaže, tako da pokušaj relativizacije ideološke profilacije određenih partija ne može i ne smije zamagliti suštinu”, zaključuju iz SD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *