PROF. DR LJUBIŠA STANKOVIĆ PODRŽAO SOCIJALDEMOKRATE

Redovni profesor Univerziteta Crne Gore, potpredsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, prof. dr Ljubiša Stanković, podržao je Socijaldemokrate Crne Gore na predstojećim parlamentarnim izborima.

To je na završnoj konvenciji Socijaldemokrata u Podgorici saopštio predsjednik te partije, Ivan Brajović. „Želim na samom početku da vam prenesem pozdrave od jednog mog i našeg starog druga, saborca od početka. Čovjeka koji je bio u ono ludo, nacionalističko vrijeme, početkom devedesetih godina, zaštitno lice građanskog i socijaldemokratskog otpora. Prenosim vam pozdrave od Ljubiše Stankovića koji je, iz opravdanih razloga, spriječen da prisustvuje večeras i on poručuje da je uvijek i potpuno bio uz dosljedne Socijaldemokrate”, rekao je Brajović.

Ljubiša Stanković je jedan od najvećih stručnjaka u Crnoj Gori, ali i šire, iz oblasti telekomunikacija. Od diplomiranja 1982. godine radi na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore. U zvanje redovnog profesora univerziteta izabran je 1995. godine. U dva mandata je biran na funkciju rektora Univerziteta Crne Gore. Za doprinose u nauci, najveće svetsko udruženje u oblasti elektrotehnike, IEEE, sa sjedištem u Njujorku, mu je dodijelilo najviše zvanje – Fellow IEEE. Od 2016. godine, potpredsjednik je Crnogorske akademije nauka i umjetnosti. Dobitnik je najviše nacionalne nagrade „13. jul”.

U svojoj bogatoj političkoj karijeri, bio je predsjednik Omladine Crne Gore, član Predsjedništva Crne Gore, predsjednik Socijalističke partije Crne Gore, predsjedavajući Demokratskog foruma, kao prvog stalnog višestranačkog tijela formiranog 1990. godine. Stanković je bio predsjednik Saveza reformskih snaga za Crnu Goru i kandidat za predsjednika Crne Gore ovog saveza na prvim višestranačkim izborima održanim 1990. godine. Bio je poslanik u Skupštini Crne Gore i u Skupštini Jugoslavije. U periodu od 2011. do 2015. godine, obavljao je dužnost ambasadora Crne Gore u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, kao i ambasadora Crne Gore na Islandu i u Republici Irskoj.

„Ponosni smo što je još jedan od najuglednijih crnogorskih intelektualaca podržao našu izbornu listu – Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Mi odlučujemo DOSLJEDNO”, saopšteno je iz SD-a.