PROFESOR RADONJIĆ: PODRŽAVAM SD ZBOG CRNE GORE

Prof. dr Radovan Radonjić podržao je Socijaldemokrate Crne Gore, poručivši da je to uradio zbog države, jer “Crna Gora sada bije odlučujuću bitku da zaokruži državnost, i dužan sam da pomognem”.

Kako je istakao: “Ovdje sam zbog svog sina, zbog bitke koja se bije, ali i zbog toga što sam na doktorskim studijama imao za profesora jednog od najboljih poznavalaca socijaldemokratije u Evropi, koji je kod mene razvio tu ljubav”.

Dajući osvrt na rad Socijaldemokrata u Crnoj Gori, istakao je: “Pratim ove ljude kako rade. Mislim da rade pošteno, dobro i u interesu Crne Gore. I njihovo političko opredjeljenje je kompatibilno sa opredjeljenjem savremenog čovjeka.”

“Nadam se da ćete 30. biti u grupi prvih koji će da ostvare veliki crnogorski cilj, i u to ime čestitam i vama i sebi”, zaključio je Radonjić.

Profesor Radonjić bio je dekan Pravnoga fakulteta u Podgorici, šef Katedre za sociološke nauke i rukovodilac postdiplomskih studija na Pravnome fakultetu u Podgorici, profesor na Muzičkoj akademiji, Fakultetu dramskih umjetnosti i Fakultetu likovnih umjetnosti, Fakultetu političkih nauka, Centru za međunarodne studije Univerziteta Crne Gore i Univerzitetu „Mediteran“. Osnivač je prve Škole demokratije u Crnoj Gori iprve Škole retorike u Crnoj Gori.