Radojević: Opština “brine” o državnim simbolima samo kad treba da ih ukloni

Opština Nikšić koja posljednjih nešto više od godinu dana više podsjeća na opštinu Svilajnac, tvrdi kako je, uklanjanjem zastave Crne Gore, zapravo spriječila njeno skrnavljenje. 

Mi u SD-u nemamo dilemu kada je odnos opštinskog rukovodstva prema državnim simbolima u pitanju – najviše bi voljeli da ih nema. Dan nezavisnosti Nikšić je obilježio kao dan žalosti, državna zastava se “štiti” tako što se silom uklanja sa svakog mjesta sa kojeg je to moguće, dok najviši opštinski funkcioneri himnu poštuju tako što tokom njenog intoniranja sjede. Da budemo do kraja iskreni – najveće skrnavljenje državne zastave bi zapravo bilo da iza nje stanu ljudi koji vode lokalnu samoupravu i zato smo srećni što oni, sa svojim svjetonazorima i političkim stavovima, nikakvog dodira sa zastavom Crne Gore nemaju.

Nadležnom Sekretarijatu za inspekcijski nadzor, koji ovako revnosno postupa u slučaju bilo kojeg crnogorskog obilježja poručujemo da, kad su već izašli na teren, pođu do preko puta studentskog doma i fakulteta, ili do kvarta preko puta bolnice. Vjerujemo da bi i tamo mogli naći prostora za djelovanje, ukoliko žele da se drže slova zakona. 

S obzirom da je državna zastava uklonjena, pitamo rukovodstvo lokalne samouprave kojom će je zastavom zamijeniti – da li onom sultanovom, onom sa svinjskom glavom, ili, pak, crnom četničkom, sa kosturskom glavom?
Mi im poručujemo, dok u Nikšiću ima Crnogorki i Crnogoraca, vijoriće se i crnogorske zastave. A sa dolaskom novog opštinskog rukovodstva biće ispravljena sva nepočinstva koja je aktuelna vlast priredila našem gradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *