Radojević: Osuđujemo skrnavljenje Hadži Ismailove džamije, jednog od simbola Nikšića

Socijaldemokrate Nikšića najoštrije osuđuju skrnavljenje Hadži Ismailove džamije, jednog od simbola našeg grada, sramnim nacionalističkim grafitima upućenim nikšićkim muslimanima.

Konstantno podgrijavanje tenzija u našem gradu, kakvo ne pamtimo još od devedesetih godina, najbolje govori o karakteru nove, nacionalističke vlasti na državnom nivou. Mi, Nikšićanke i Nikšićani, ne smijemo dozvoliti da nam oduzmu one vrijednosti koje naš grad vijekovima baštini. Naši rođaci, kumovi, prijatelji, komšije muslimani uvijek su se u Nikšiću osjećali svoji na svome, jer ovo jeste i njihov grad, jednako kao naš. Tako mora i ostati.

Socijaldemokrate su i devedesetih godina čvrsto stajale na braniku vrijednosti građanske, multinacionalne, multivjerske, antifašističke Crne Gore. Od tog ideala nikad nijesmo i nikad nećemo odstupiti. Naše sugrađanke i sugrađane pozivamo da ne nasijedaju na ovakve jeftine provokacije, jer je mir ono najvrednije što imamo i što moramo očuvati. Od nadležnih, prvenstveno Uprave policije, očekujemo da u što kraćem vremenskom periodu rasvijetli ovaj slučaj i pronađe počinioce, a od nadležnog tužilaštva da ih adekvatno sankcioniše.