Radojević: URA je kukavičije jaje građanskoj opciji

Najnovija informacija o tome da su potpisnici platforme URA-e Stefan Đukić i Pavle Radević pozvali građane da na nikšićkim izborima glasaju Demokrate i DF, stavlja pred sve nas jasan zaključak: da je URA sve vrijeme bila kukavičije jaje građanskoj opciji. Kako je moguće da potpisnici njihove građanske platforme, dok se URA uveliko priprema za izbore u Nikšiću, zovu ljude da glasaju za sasvim drugu opciju, i to onu koja je proistekla iz ideologije SNP-a, ili za čak krajnju desnicu – DF? To je saopštio Marko Radojević, predsjednik OO Socijaldemokrata u Nikšiću.

On je dodao ljedeće: “Objašnjenje je, rekli bismo, vrlo jednostavno. URA, u namjeri da “skupi” što više potpisa za svoju platformu pred posljednje parlamentarne izbore, nije mnogo birkala. Važna je bila predstava za javnost sa profesorima i doktorima koji su navodno stajali iza tog građanskog pokreta. No, kako vidimo, ti građanski orjentisani intelektualci su sada, ohrabreni dešavanjima, odlučili da se preorjentišu na one opcije koje su im ipak srcu drage. Još malo ćemo, izgleda, doći do toga da su jedini “izvorni” predstavnici građanske URA-e Abazović, Konatar i Jelušić.

Zato cijenimo da bi URA ipak trebalo da se ostavi floskula da je samo ekonomija važna i poradi na svojoj profilaciji građanske partije, ako ne želi da postane ono kako je već zovu “partija za jednokratnu upotrebu”. Čak bismo rekli i da je partija prejaka riječ, i da bi više odgovarala sintagma “čudni skup”.

“Neće to URA dat” je već passe rečenica. Sad je u opticaju malo drugačija: “Daće URA sve, zato je i formirana”.