Radović-Milić: Nesposobne vlade igraju ping-pong djecom i roditeljima, isplatite obećano

Nesposobne vlade, i Krivokapićeva i Abazovićeva (formalno makar), nastavljaju da igraju ping-pong djecom i roditeljima, ovog puta u vezi sa jednokratnim naknadama za novorođenčad od po 500 do 1000 eura. Zato pozivamo Vladu da hitno nađe način za isplatu obećanog roditeljima i djeci jer, iako su Socojaldemokrate od početka govorile da je riječ o populističkoj mjeri, jer postoje efikasnije mjere populacione politike, sad kad je već odluka donijeta i kad roditelji računaju na nju, nemate pravo da drsko “perete ruke”. To je danas saopštila Mira Radović-Milić, Generalna sekretarka Foruma žena Socijaldemokrata.

Naime, prethodna Vlada je donijela populističku odluku o davanju velikih jednokratnih naknada za novorođenčad, koja je naravno bila ništa više do odskočna daska državnim novcem, za ličnu karijeru pojedinih ministara u politici. Tu odluku, za koju ne znamo da li je uopšte zakonita, donijela je prethodna Vlada u kojoj je sjedio i današnji premijer Abazović! 

Sada Abazović sa pozicije premijera, kada su roditelji planirali obaveze na osnovu donijete Vladine odluke, kakva god da je, pere ruke od iste. I to isti Abazović kojem su djeca u ekapozu apsolutni prioritet! 

Da nije tužno i da nijesu djeca u pitanju, bilo bi smiješno. Ovako, pozivamo Abazovića da, umjesto selfiranja sa djecom i njihove zloupotrebe u političke svrhe, održi obećanje koje je dala prethodna vlada. U kojoj je on sjedio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *