Rakočević: Cirkus se nastavlja, URA od game changera postala dekor i dizač ruku

Posljednja 3 dana je počelo da se dešava ono što crnogorska javnost sa nestrpljenjem očekuje već skoro mjesec dana, od čuvene objave pakta DF i Demokrata o rekostrukciji Vlade. Ono što je dojam je da se vesela družina koja obnaša vlast jako dobro zabavlja. Od ideja da Milan i Dritan izdaju ležaljke i prodaji sladolede i lubenice po plaži, Branko predlaže Meda za potpredsjednika izmedju ostalog za sudstvo i tužilaštvo, Miloš ( URA ) kaže samo ekspertska, ako je ekspert Dritan, a Miodrag ( Lekić ), on ne kaže ništa, važno je da čupne mrvice sa klovnovog ili pajacevog stola ispod cirkuske šatre kako reče. Srđan Civis, opet smatra da  38 poslanika podržava rekonstrukciju (opet manje od 41 ) , ali on je protiv novih izbora, naravno svjestan da će na sljedećim za njega vlast i cenzus biti nedostižni taman kao Mancester City za Radnički iz Surdulice, koji Milan pomenu prije neki dan… Goran bivši Miodragov drug, moli i preklinje da ne budu izbori,  jer bi vjerovatno na sljedećim mogao samo da se kandiduje za predsjednika mjesne zajednice u Manastiru Morači.

U suštini, šta god da bude, od ekspertske Vlade ne ostade ništa. Urini game changeri se svedoše na puke dizače ruku i štancere saopštenja u fingiranom ratu sa Demokratama pokušavajući da operu ono malo obraza što im je ostalo nakon 05. septembra, krijuci se iz expertskog koncepta. A eksperti su jedino u zapošljavanju po dubini.

A šta je sa Zdravkom, jedinim nevakcinisanim premijerom u Evropi koji vlada sa 14 od 81. poslanika i koga partneri nazivaju klovnom i pajacem?

Pretpostavljam da u tišini svog komfornog kabineta u trenucima kada ostane sam pjevuši stihove pokojnog Dzeja:

“Niko me nece
Ni na čiji ne smem prag…
Gde cu sad moja ruzo
Nigde nikom nisam drag”