Rakočević: Leteća družina Monti Pajton i dalje zabavlja

U avgustu bilježimo sve same rekorde. Ali ne one po broju posjeta, ostvarenih noćenja, potrošnje po turisti, broju prevezenih putnika nacionalnom avio kompanijom ili broju opsluženih turista na našim aerodromima, već po broju oboljelih od COVID-19.

Drugi smo u svijetu po stopi oboljelih, a Budva vjerovatno i apsolutni rekorder. Da li naše nesposobne zdravstvene vlasti shvataju da su nas doveli do ruba katastrofe, do 5000 zaraženih u odnosu na 500 u istom periodu prošle godine? Da li će neko iz ministarstva zdravlja snositi bilo kakvu odgovornost? Da li će ponuditi svoje ostavke kao minimalno odgovoran čin zbog raspada sistema zdravstva, zbog eksplozije epidemije? Da li mogu objasniti oboljelima i onima koji su izgubili nekoga da je sezona važnija od života i da su turisti važniji od građana Crne Gore?

Kako će Jakov nejaki objasniti javnosti kakvu smo cijenu platili za “rekorde” od 700% u odnosu na 2020. godinu? Jer nije dovoljno provozati se na gliseru sa prvim bezbjednjakom Crne Gore, uz infantilnu objavu na društvenim mrežama kako zanosno, sa sve cipelicama, zasukanih rukava gaze ulcinjski pijesak dok zaraženi turisti nekontrolisano šetaju našim plažama.

Nije bolje stanje ni u prosvjeti, nauci, kulturi i sportu, resoru kojim vlada 4 u 1 ministarka koja 10 dana pred početak školske godine ne zna da li će nastava trajati 30 ili 45 minuta, da li će biti online ili uživo, da li će maske biti obavezne ili ne, da li će se raditi u grupama, da li će raditi produženi boravci u školama. Čak je i problem škole Vladimir Nazor u Podgorici alhemijski rijesen, napraviće ministarka novu školu do sljedeće školske godine. Ne treba brinuti, zdravstvo i školstvo su u sigurnim rukama, božijim, pošto naše ministarke zemaljske ne priznaju.

I na kraju,da li je Mickey kupio tvrđavu Arzu, a vjerovatno bi i mogao, obzirom na tvrdnje Nebojše Medojevića da se za kraće vrijeme niko nije više nakrao direktno iz budzeta.
Leteća družina Monti Pajton i dalje zabavlja.