Rakočević: Manjinska vlada jedno od rješenja trenutne političke situacije

Socijaldemokrate u manjinskoj vladi vide jedno od mogućih rješenja za izlazak iz političke, institucijalne i svake druge krize u kojoj se Crna Gora trenutno nalazi. Sa druge strane SD od starta zagovara i snažno podržava zajedničku platformu građanske opozicije, koja će ujediniti 40 poslanika parlamenta, ali i građanske nepolitičke subjekte. To je danas sopštio predsjednik opštinskog odbora Socijaldemokrata u Podgorici Marko Rakočević gostujući na Gradskoj TV.

On je dodao i da je ovo pravi momenat da Demokratski front konačno obori Vladu koju ne priznaje od početka, ali da je i sad i ranije da bila očigledna nedosljednost Fronta. Front je, kako je rekao Rakočević, na samom početku ovoj Vladi dao 200 dana, “a sada smo već na izmaku čitave jedne godine i najgorih skoro 365 dana u crnogorskoj istoriji”. Dodao je i da SD podržava inicijativu opozicije za glasanje o povjerenju Vladi, koja će na čistac izvesti sve političke subjekte.

Kako je istakao, ministar Milojko Spajić pravi Vladu unutar Vlade, što je razlog više za njen kraj: “Ne vidim svrhu osnivanja kompanije Montenegro Works koja će kontrolisati rad državnih preduzeća, koju je najavio ministar Milojko Spajić, kad je bilo neophodno fokusirati se na menadžmente i upravne odbore da bi to dalo određeni efekat. Kad bjesomučno zapošljavate ljude koji ne znaju ništa, kao što se sad dešava, brod tone. Spajić pravi Vladu u Vladi”.

Rakočević je dodao i da su vladini najavljeni projekti, poput Evropa sad i Crna Gora odmah populistički: “Svemu nije prethodila adekvatna analiza. U godini recesije i krize nije momenat za te stvari. Imamo povećanje cijena goriva i osnovnih životnih namirnica. Dodatno, od 21 privrednog društva 10 ili 11 je poslovalo negativno. Sistem puca po šavovima”, zaključio je Rakočević.