Rakočević: Ne dirajte Belveder!

“Belveder je i vrijednosno i formalno početak kraja najgore vlasti u istoriji Crne Gore. Vrijednosno jer je 5. septembra okupio građane, momke i djevojke, muževe i žene, braću i sestre, majke i očeve, a prije svega ljude, koji nijesu imali druge misli nego li kako da odbrane ono što je njima sveto. I formalno, Belveder je bio ta prekretnica koja je pokazala da Crnogorci, ali ne samo oni nego svi dobronamjerni građani Crne Gore, neće više da trpe jaram razularene družine koja se svetila, otpuštala, zapošljavala, kriminalizivala i dekriminalizovala kako joj na pamet padne. 


Zato informacije o tome da je veličanstveni Belveder sad predmet ispitivanja u Specijalnom tužilaštvu, znače da se sramotno satiranje građana od strane “oslobođenih” institucija nastavlja. I to se neće dozvoliti”. To je danas saopštio Marko Rakočević, član Predsjedništva Socijaldemokrata.


Rakočević je dodao da, ako se dan, koji će bez dileme ostati zapisan u istoriji kao buna slobodnih građana protiv klerikalne vlasti, makar i pokuša politički zloupotrijebiti za najniže igre i obilježavanje tih slobodnih ljudi kao terorista, onda nema granica zloupotrebama institucija u političke svrhe. Zapravo, kako je naveo, time bismo dobili potvrdu da ove i ovakve institucije kane terorisati građane!


On je zaključio porukom: “Zato im na vrijeme poručjemo: ne trgujte Blevederom. Ne pokusavajte da građane pretvorite u teroriste, da ne biste sebe pretvorili u to, u očima i tih građana i međunarodne zajednice.
Ne politizujte ga. Ne prljajte ga najnižim manipulativnim porivima. Ne zastrašujte nas. Ne dirajte Belveder”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *