Rakočević: Nema citostatika za onkološke pacijente, a Krivokapić najavljuje  obnovu hramova

Danas nas je sve zatekla vijest da nema citostatika za najteže pacijente, oboljele od kancera, zbog nedonošenja Budžeta. I niko možda ne bi ni reagovao javno, jer je važno je samo da se ljekovi nađu što prije, da istog dana nijesmo pročitali relaksiranu izjavu Zdravka Krivokapića, da će Vlada pomoći obnovu hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama u Nikšiću!

Niko nema ništa protiv pomaganja vjerskih zajednica u skladu sa zakonom, ali svi imamo protiv ovakvog postavljanja prioriteta. Dok je Vlada na klimavim nogama, a država u rasulu, Krivokapić nastavlja ture po hramovima. Dok mu štrajkuju poljoprivredni proizvođači, on nastavlja da svoje vjerske sklonosti i opredjeljenja promoviše za državne. Dok su mu gotovo svi kapitalni projekti (vrtići, škole, klinike i dr.) zaustavljeni zbog neplaćanja izvođačima, premijer nam, kao da dolazi iz druge dimenzije, nastavlja sa vjersko – državnim obredima.

Gospodine premijeru, broj nezaposlenih veći vam je za 9000, cijene životnih namirnica veće su vam do 40%, policija vam je bez auta, a cijene goriva veće su vam za 20%. ToMontenegro vam se prazan vozi i dovozi. I u takvoj situaciji nastavljati u prioritete stavljati obnovu hramova SPC nije više ni nekorektno, to je jednostavno bezobrazno, bezobzirno i neprihvatljivo. Zato očekujemo da vas makar to malo savjetnika što je vam je ostalo oko vas, vrate u realan život. Da ne bismo došli do momenta, koji sad djeluje sasvim realno, da državu ekonomski i u svakom drugom smislu satrete, a onda krenete da