Rakočević: Od Vlade ostali samo dugmići

“Građani neće trpjeti zbog ove odluke, ali ne možemo trpjeti da imamo Vladu koji nema podršku parlamenta”, rekao je Mandić na konferenciji za novinare i tako obalio 42. Vladu Crne Gore.

A nakon toga je Momo Koprivica, zajapuren i uspaničen, opijen vlašću i željom da sačuva šefovu fotelju koju nosaju po skupštini kao egipatskog faraona, saopštio da nema novih izbora. Zaboravio je Momo, da on neće odlučivati o tome, jer je 38 manje od 41.  Osim ako ekspert i borac za šefovu relikvijsku fotelju, koja se prenosi sa sprata na sprat Parlamenta na opštu sprdnju zaposlenih i gradjana, nema neku formulu da od 38 napravi 41…ili jos bolje da od 14 dodje do 41.

Dritan izjavi da bi se birala nova Vlada, ova mora pasti. I tako 42. Vlada pade drugi put u istom danu.

Joković, nakon što je politički šikaniran i maltretiran u ovoj Vladi i dalje ima želju za samopovredjivanjem,  jer izgleda voli da Zdravko i Mickey smjenjuju njegove ljude svaka 3 mjeseca. Čudna neka politička logika, tipa ” volim ga iako me bije, to je za moje dobro” samo da bi ostao u Vladi,  jer na izborima cenzus je težak zadatak. On izjavi da najradije ne bi ništa mijenjao, podržava izbor nove Vlade, ali bez izbora i tako 42. Vlada pade 3. put.

3 puta za jedan dan, alal vam vjera. Na kraju, pada mi na pamet samo replika iz kultnih “Maratonaca” kada Maksimilijan spali Đenku, a Mija Aleksić i Bata Stojković komentarišu:” Ostali samo dugmići, ala ga je opravio svaka mu čast “
Od 42. Vlade ostali samo dugmići, ala su je opravili…