Rakočević: „Premijer kome se vjeruje” opet izigrao partnere

“”Melemni čovjek” Krivokapić, kako ga je neko nazvao, nema koga, za svega tri mjeseca, nije narodski rečeno izigrao i koji dogovor nije prekršio. Faktički da nema predstavnika nove vladajuće većine koji se nije obratio javnosti, da bi kazao da premijer Krivokapić nije ispoštovao dogovor, a najsvježiji jeste jučerašnji primjer Demokrata”, naveo je Marko Rakočević,član Glavnog odbora SD.

Kako je istakao: “Tako smo na početku sage slušali tirade i uvjeravanja Krivokapića o ekspertskoj vladi, da bi metodologiju mijenjao u skladu sa time na koju je nogu ustao, a završio kršenjem tog principa u korist URA-e, sve pod naravno patronatom SPC iz čijih redova, posredno ili neposredno, dolaze gotovo svi ministri-eksperti. 

U toku i nakon sastavljanja vlade, premijer je jasno stavio do znanja Demokratskom frontu da u toj vladi nema šta da traži, čak i kad ona nije ekspertska. Poručiti to onima koji su mu pružili svu moguću partijsku i drugu infrastrukturu u predizbornom periodu, te poručiti to političkom subjektu čiji mu je čelni čovjek ustupio mjesto na izbornoj listi, dovoljno govori o osjećaju za druge učesnike u političkim procesima.

Zatim je gospodin Đurović, koji je trebalo da bude ministar odbrane i svoje poslove ostavio po strani zarad tog dogovora, deset minuta prije zvaničnog predstavljanja vlade, obaviješten od Krivokapića da ipak od “dogovora” nije ostalo ni “d”.

Demokrate su pak, sve vrijeme držeći se po strani, pustile da premijer kadrira “po dubini” kako mu volja, do momenta kad, vjerovatno ni sami ne vjerujući čemu svjedoče, saopštili da je Krivokapić prekršio sve dogovore o depolitizaciji funkcija i o tome u nekoliko navrata, pa ponovo juče, očekivano obavijestili javnost”.

Rakočević je istakao i to da Krivokapić obećava kome šta stigne kad misli da mu to može biti od koristi, o čemu dovoljno govori i informacija koju je nedavno obznanila Ujedinjena Crna Gora: da je Krivokapić obećao gospodinu Dobričaninu, dugogodišnjem direktoru Urgentnog centra i predstavniku Ujedinjene, mjesto direktora KBC. “Pretpostavljamo ipak da je Ujedinjena CG, kao i svi ostali, iz medija saznala da od toga opet ništa nema i da je direktorka KBC zapravo gospođa Ljiljana Radulović”, istakao je Rakočević.

“I SNP se, kao jedan od pripadnika većine, javljao sa takođe neispunjenim očekivanjima od nove vlasti.

Dalje, premda je ovaj događaj promptno demantovan, očevici tvrde da se gospodin Savović iz Prave Crne Gore pojavio prvog radnog dana Vlade misleći da je dogovoreno da bude šef kabineta Krivokapića. Da je to ipak samo mislio, bilo je jasno još na portirnici, pa je Krivokapić brže-bolje ovakav svoj novi skandalozan postupak nepoštovanja dogovora pokušao amortizovati naknadnim imenovanjem Savovića na mjesto svog savjetnika.

Najnoviji “biser” transparentnosti i držanja riječi Krivokapića i njegovog tima je i jučerašnji novi primjer (ne)istine, kad je generalni sekretar Vlade napisao da je informacija o čuvenom zaduživanju od 750 miliona “usvojena” na Vladi 10. decembra, a zaboravio je da u propratnoj dokumentaciji stoji da je navedena informacija upućena Vladi 14. decembra. Toliko tragično, da bi, da nije riječ o ovako važnim temama, bilo smiješno”.

Rakočević je zaključio da: “Uz brojne druge prekršene dogovore i izgovorene neistine, uz frapantno skrivanje zaduživanja države od nevjerovatnih 750 miliona, te uz sav gnijev koji je za tako kratko vrijeme Krivokapić s pravom navukao na sebe diletantskim ponašanjem prema ljudima od kojih su većina profesionalci u svojim oblastima, ne ostaje nam ništa drugo nego da zaključimo da, je novi premijer zaista “čovjek od riječi”.

Ako ovom brzinom bude protiv sebe nastavio da okreće sve one koji su mu dali podršku, “čovjeku od riječi” formalna opozicija uskoro neće ni biti potrebna”.