Rakočević: “Proevropska” Vlada na papiru, proruski kadrovi u praksi

Da ne znamo dobro ko je i kakav je premijer Abazović, pomislili bismo da mu je, usljed učestalih vožnji gliserom po Bojani, promaklo ovo više nego sporno imenovanje.

Međutim, kako znamo ko je Dritan Abazović i čijim interesima služi, nemamo dilemu da su imenovanja Nebojše Juškovića za predstavnika Ministarstva finansija u Odboru povjerenika u SO Budva i za redovnog člana Skupštine Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA u potpunosti namjerna i u skladu sa politikom Abazovića i Vlade koju vodi.

Dobili smo, dakle, još jednog funkcionera 43. Vlade koji je u potpunosti proruski orijentisan. Preporuke za funkciju su mu, očigledno, fotografije sa brojnim ljudima od povjerenja Vladimira Putina, agentima ruske obavještajne službe.

Jušković je, uz Milutina Đukanovića, samo jedan u nizu onih koji otvoreno rade protiv interesa ove države, a od strane Abazovića su debelo nagrađeni veoma važnim funkcijama u državi. Bez obzira na to što premijer formalno govori, iz prakse je u potpunosti jasno – Vlada Dritana Abazovića je sve osim crnogorska, evropska i evroatlantska Vlada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *