Rakočević: SD ponosan što je odbio učešće u Abazovićevom lažnom pomirenju i smještanju kadrova DF-a po dubini

Posjeta premijera koji nije premijer napaćenoj i ratom razorenoj Ukrajini sa svojom rendžerskom svitom, vise je ličila na film Stivena Spilberga, kada Tom Henks i Vin Dizel, spašavaju redova Rajana, kog glumi Met Dejmond, nego na posjetu ozbilje  državne delegacije. Dojam je da su Dritan i ekipa pošli tamo vise marketinški nego kao iskrena podrška našim evropskim prijateljima koje je zadesio pakao ruske agresije. A kakav su utisak ostavili, govori i poruka Predsjednika Zelenskog da je ugostio Premijera Albanije Dritana, i premijera Crne Gore Ramu. A kako bi drugačije i napisao, kad stvarni Premijer Joković, sa svojom partijom jos nije skupio snagu da agresiju nazove pravim imenom, već je to za njega i dalje vojna operacija, opravdana vjerovatno, jer tako kaže njegov gazda iz Beograda.

Dok su bili uzžvljeni u uloge normandijskih spasilaca, u državi su na čelo Fonda za zdravstveo osiguranje doveli čovjeka koji se javno divio Kneževićevim dostignućima na Košarama i prilikom ustoličenja na Cetinju gotovo do mitskih razmjera, čovjeka koji je bio spreman da sa kriminalnim grupama udari na Crnogorce okupljene na Belvederu. Ostaje nejasno i ciji je kadar, obzirom da je amplituda kretanja id Zdravka Krivokapića do DF više nego uočljiva. Pa nam to negdje stidljivo nagovještava i da je na snazi onaj čuveni dogovor, da se DF ne “dira” po dubini. A nedje u toku kafe pauze u zasijedanju Vlade i Zoran Đurišic je imenaovan za “prvog vazduhoplovca ” Crne Gore. Reciklaža kadrova na djelu, ipak je to dio zelene politike.

Na kraju, iskrcavanje u Normandiji je označavalo i kraj 2. svjetskog rata u simboličkom smislu, a da li će desant na Kijev označiti i početak kraja ove Vlada u suštinskom?

Spilberg je za svoje ostvarenje dobio Oskara, a šta li će Dritan dobiti za svoje u liku “manjinske vlade”, preko koje nam nudi lažno pomirenje, i DF po dubini, ostaje da se vidi. 

Ono što već sada znamo je to da je SD svakim danom sve ponosniji na svoju odluku da ne bude dio političkog rijalitija, čija štetna pozadina osmišljena ne u domaćoj, nego tuđoj kuhinji, postaje sve očiglednija!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *