Rakočević: Za Borovinić – Bojović opet svi krivi, jedino ona nije

Krajnji autoritet u zemlji po pitanju zdravlja – ministarka zdravlja, danima se nije oglasila povodom očajnog stanja u Crnoj Gori po broju zaraženih od koronavirusa u Budvi i širom države, smrti u staračkim domovima i probijanju svih rokova za pristizanje vakcine, da bi danas javnost obavijestila da su za alarmantantnu epidemiološku situaciju krivi… svi osim nje! To je saopštio član Glavnog odbora Socijaldemokrata Marko Rakočević.

Kako ističe Rakočević, ovakva elementarna neodgovornost prema građanima, pa i nedostatak potrebnih znanja o tome kako se komunicira sa javnošću tokom velike zdravstvene krize, samo je pojačalo potrebu da ministarka radi dobrobiti građana ozbiljno razmisli o povlačenju sa odgovorne pozicije koju pokriva.

“Ministarka kojoj je od nabavke neophodnih vakcina i rješavanja situacije koja je odavno van kontrole, bilo važnije da se politički razračunava sa direktorima zdravstvenih ustanova, zbog čega ne nalazi vremena da se u javnosti oglasi niti da učini bilo šta konkretno po pitanju epidemije koja bukti, nije za pohvalu niti jednoj državi, pa ni Crnoj Gori”, poručuje Rakočević.

On je dodao i da “Tu činjenicu ministarka ne može više pobiti stalnim optužbama na račun bivšeg direktora IJZ, bivšeg ministra zdravlja i predsjednika države, da nijesu uradili ono što je njen posao, da bi na kraju ispali krivi i: Uprava za inspekcijske poslove, Uprava policije, Komunalna policija i Operativni štabovi, sa sve predsjednicima opština, što joj na vrijeme nijesu javili šta se dešava u resoru za koji je ona odgovorna?!”

“Ministarko, a da ipak nije do vas?”, zaključio je pitanjem Rakočević.