RAKOČEVIĆ: ZA RUBRIKU VJEROVALI ILI NE – KRIVOKAPIĆ NAJAVLJUJE REKONSTRUKCIJU VLADE KOJA NIJE NI IZABRANA

Nakon što je, samo nedjelju dana nakon objave prijedloga sastava Vlade, za koji je založio svoj lični i profesionalni integritet, već jedan kandidat odustao, sada mandatar Krivokapić najavljuje rekonstrukciju njegove Vlade koja još nije izabrana.

Prije toga je dva mjeseca “vukao za nos” ne samo konstituente nove vladajuće većine zahtjevom za dostavljanjem kandidata za ministre iz partija shodno prethodno utvrđenim kvotama, da bi nakon toga prešao na čistu ekspertsku, mi bismo rekli pripravničku Vladu, koju bi sada, prije nego je izabrana, da rekonstruiše. Moramo priznati da je u pitanju originalni proces sastavljanja i rastavljanja Vlade, koji do sada nije viđen na ovim prostorima

Osim toga, crnogorska javnost već više od dva mjeseca prisustvuje jalovim raspravama o raspodjeli plijena u Vladi, a da od mandatara ne čusmo ni jednu jedinu riječ o tome čime će se ta Vlada baviti. Moguće zato što je i njemu jasno da od iste nema ništa, da će trajati malo duže nego što je trajalo njeno konstituisanje.

Obavijestio nas je mandatar i da ima na lageru još nekoliko kandidata. Nadamo se da mu ti, za razliku od nekih već predloženih, nijesu, odnosno neće biti u srodstvu.

S obzirom na to da je za drugi decembar zakazana sjednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o izboru nove Vlade, ko zna čime će se javnost uveseljavati u narednih desetak dana. Možda mandatar Krivokapić na kraju predloži i novo ime mandatara, nezadovoljan postojećim kandidatom.

Poštovane građanke i građani, nastavlja se serijal oko sastavljanja Vlade nazvan u narodu: lud, zbunjen, normalan.

MARKO RAKOČEVIĆ

Član GO SDCG