Resulbegović: Ministar Radulović da javno potvrdi ili demantuje tvrdnje premijera u vezi sa radom ambasadorke Kuliš

Nakon izjave predsjednika Odbora za evropska pitanja njemačkog Bundestaga, Guntera Krihbauma, postalo je sasvim jasno da se radi o političkom progonu kojeg nijesu lišeni ni naši karijerni ambasadori, poput Vere Kuliš, cije značajno iskustvo može biti od velike koristi Crnoj Gori.

Stoga se postavlja pitanje kako je moguće da neko za koga gospodin Krihbaum kaže da je snažno angažovan u evropskim integracijama svoje zemlje i odlično povezan sa donosiocima političkih odluka u Njemačkoj, ko je mogao da organizuje visoko rangirane sastanke sa predstavnicima crnogorske politike i brinuo se da Crna Gora bude vidljiva na najvišem međunarodnom nivou, nije potreban sopstvenoj državi na mjestu koje je očigledno uspješno pokrivao.

Najbolji odgovor Vladi Zdravka Krivokapića, koja je ustvrdila da je pomenuta ambasadorka “štetila” interesima Crne Gore, je dobila sa jedne od najrelevantijih adresa u Njemačkoj – predsjednika Odbora za evropska pitanja njemačkog Bundestaga.

Stoga pozivamo ministra vanjskih poslova, Djordja Radulovića, da javnosti saopšti na koji je način gospodja Kuliš radila suprotno interesima Crne Gore. To bi bila svojevrsna potvrda tvrdnji premijera Krivokapića, ali i demant izjave gospodina Krihbauma. Ukoliko to ne učini, svešće se na nivo političkog kalkulanta, što na tom mjestu ne bi smio biti.

SELIM RESULBEGOVIĆ
Član Predsjedništva SD CG