SD: Abazović da ne moli za Temeljni ugovor preko medija nego da ga kao potpredsjednik Vlade pribavi i objavi

Nije prošao ni dan od najnovijeg skandala koji je napravio Dritan Abazović otvorenim pritiscima na sudstvo i tužilaštvo koji je struka osudila, on i URA se javljaju sa novim skandalom: Abazović, kao potpredsjednik jedne vlade, preko medija traži, da ne kažemo moli predsjednika te iste vlade da pokaže njemu i građanima ugovor sa SPC koji će u njihovo ime da bude potpisan.

Da stvar bude gora, Abazović je sam nedavno rekao da će ugovor biti javan, jer će se prvo o njemu raspravljati na Komisiji za politički sistem kojom on predsjedava, pa na Vladi čiji je on član, a očekujemo i da Ugovor, kao međunarodni, bude poslat Skupštini na potvrđivanje, baš kao što je urađeno i sa Katoličkom crkvom. Ako sve ovo izostane, a to bi zaista bio skandal, bilo bi potpuno nevjerovatno da Abazović nastavi da toleriše takvo ponižavanje  građana, ali i sopstvene funkcije.

On zato ne treba da nameće autoritet tamo gdje ni slučajno ne bi smio – sudovima, a da ga tamo gdje mu je to posao – u Vladi, niko ni o čemu ne obavještava. I na kraju, neka u obraćanjima stvari slobodno naziva pravim imenom: nije ovo nikakav ugovor sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom nego sa SPC – vjerskom zajednicom sa sjedištem na teritoriji druge države.