SD Abazoviću: Opasno ste se zaigrali sa zdravljem i razumom građana

Nakon što je potpredsjednik Vlade Abazović izjavio da je Sea Dance festival, koji je otvoren sinoć, kruna jedne uspješne turističke sezone i da ga Vlada apsolutno podržava, postavljamo mu par pitanja:

Da li je kruna uspješne turističke sezone to što u poslednjih 10 dana imamo 6007 novozaraženih i 58 preminulih?
Da li je kruna uspješne turističke sezone to što je ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva u CG iznosi 7468?
Da li je kruna uspješne turističke sezone što smo juče imali najveći broj novozaraženih u jednom danu nakon 9. novembra prošle godine?
Da li je kruna uspješne turističke sezone to što bilježimo najgore epidemiološke parametre u Evropi?
Da li je kruna uspješne turističke sezone što će djeca u školama, njihovi roditelji i nastavnici da ispaštaju zbog načina na koji ste Vi i Vlada u kojoj sjedite upravljali epidemiološkom situacijom?
Da li je kruna uspješne turističke sezone to što je Crnu Goru nakon Njemačke i Amerike, koje su nas svrstale u zemlju sa visokim, odnosno najvećim rizikom, juče i Velika Britanija stavila Crnu Goru na “crvenu listu” kada su u pitanju putovanja, nakon pogoršanja epidemiološke situacije izazvane koronavirusom u našoj državi?
Da li je kruna uspješne turističke sezone to što susjedna Hrvatska ima uspješnu sezonu iako ima mnogo bolje epidemiološke parametre, odnosno osam puta manju incidenciju u poslednjih 14 dana?

Osvijestite se i uozbiljite potpredsjedniče Vlade. Nije ovo igra (game) da bi ste umišljali da ste gamechanger. Ovdje su životi građana u pitanju!  Ne igrajte se za zdravljem građana i ne rugajte se zdravom razumu građana!