SD Abazoviću: Prije Leposavića ubijedite Bečanovićku da se desio genocid

Pošto je lider URA-e i kralj tvitera Dritan Abazović danas  saopštio da onaj ko ne priznaje genocid u Srebrenici i odluke međunarodnih sudova ne treba da obnaša državne funkcije, pozivamo ga da, umjesto naknadnog tvitovanja ubijedi svoju članicu u to, ali i inicira smjenu Leposavića u Vladi čiji je član. Osim toga, pozivamo ga da se jedan jedini put samostalno i na vrijeme oglasi u vezi sa anticivilizacijskim ispadima svojih prijatelja iz Vlade, umjesto što to po pravilu čini naknadno, pod pritiskom javnosti ili međunarodne zajednice.

Da ništa od toga što Abazović konstantno tvituje nije iskren stav, govori to da je danas u prvom dijelu tvita faktički rekao da Leposavić ne zaslužuje da bude na funkciji ministra, i taman kad smo pomislili da će u nastavku da kaže kako će inicirati smjenu, on nastavlja: „Okrenimo se budućnosti“ i crta emotikone. Eto toliko su ozbiljne njegove izjave i namjere.

O Abazovićevoj ozbiljnosti govori i vrijeme kad na tviteru plasira „odbrane građanskih vrijednosti“: uvijek naknadno i kad je sav posao završen. Tako se oko Leposavićeve izjave oglasio danas, tačno pet dana nakon nje. Potpuno isto je bilo i kad smo imali suludu inicijativu da se ulica u Beranama nazove po ratnom zločincu:URA se oglasila kad je bukvalno sve bilo završeno, odnosno nakon što je javnost reagovala, a predsjednik opštine Berane rekao da od te sulude inicijative nema ništa.

Na kraju, da URA zapravo uopšte ne podržava te vrijednosti koje po tviteru brani, pokazuje i to što istaknuta članica URA-e, gospođa Bečanović, ima potpuno isti stav kao i ministar Leposavić: neće da izgovori da je u Srebrenici počinjen genocid. Dakle, URA i Abazović bi, da zaista misle to što su danas rekli, morali da krenu sa smjenama svojih članova, pa preko predsjednika Odbora za ljudska prava Jovana Vučurovića, potom Leposavića… i bojimo se, došli bi do kompletne Vlade. Oni to dobro znaju, pa nemaju izbora već da po društvenim mrežama, daleko od odgovornosti, naknadno pametuju.