SD Abazoviću: Raskidanje koalicije sa negatorima genocida najbolji doprinos osudi ratnih zločinaca

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i predsjednik GP URA, Dritan Abazović, boraviće 11. jula u Srebrenici na obilježavanju tridesetogodišnjice genocida nad tamošnjim stanovništvom.

Gest vrijedan poštovanja, reklo bi se. I bilo bi tako, da su okolnosti drugačije. Bilo bi na ponos Crne Gore, da nije do krajnjih granica licemjerno. Da isti taj potpredsjednik Vlade ne crpi legitimitet iz glasova partija i poslanika koji taj genocid ne priznaju i koji veličaju ratne zločince koji su ga počinili. Poveo je Abazović sa sobom ministra vanjskih poslova, Đorđa Radulovića, a u Srebrenici će toga dana biti i poslanice njegove partije, Božena Jelušić (ona druga, valjda, koja osuđuje genocid, ne ona prva koja glasa ruku pod ruku sa DF-om) i Suada Zoronjić. Da delegacija bude potpuna, samo fali predsjednik skupštinskog Odbora za ljudska prava i slobode, Jovan-Jole Vučurović, izabran glasovima Abazovićeve URE, koji bi organizatorima u Srebrenici najslikovitije prenio zvaničan stav vladajuće većine u Crnoj Gori.

Zbog svega navedenog i činjenice da je javnost u Bosni i Hercegovini prilično dobro upoznata sa političkim prilikama u Crnoj Gori, Abazovića su u Sarajevu dočekali brojni pripadnici obezbjeđenja. Sigurni smo da bi, da je kojim slučajem pošao u Banja Luku, to bilo sasvim nepotrebno. Tamo bi ga dočekao drug i politički saborac da crnom zastavom i natpisom “za kralja i otadžbinu”. Tako je Dritan, od sarajevskog studenta, došao do toga da mu je, što se grada u kojem je studirao tiče, najbezbjednije na Palama.

Na kraju, u susret ovoj marketinškoj posjeti potpredsjednika Vlade sa saradnicima, poručujemo mu da bi najbolji doprinos obuzdavanju nacionalizma i osudi ratnih zločinaca dao raskidanjem koalicije sa onima koji produkuju nacionalizam i šovinizam i veličaju ratne zločince.