SD Berane DF-u i Demokratama: Dok se borite za fotelje, opština je i dalje u katastrofalnom stanju

Uz izvinjenje što uznemiravamo DF, Demokrate i ostale, njima bliske minijaturne partije, samo ćemo iskoristiti priliku da im javimo da se opština i dalje nalazi u katastrofalnom stanju, u kakvom je bila i prije zadnjih izbora. 
Dok traju dvomjesečni žestoki sukobi za fotelje na svim frontovima “od centrala do lokala”, građani, s’ pravom revoltirani, čekaju na donošenje važnih skupštinskih odluka. 

Izuzev namjere da ih osvijestimo, želimo i da im poručimo da Berane nema vremena za čekanje niti dva minuta, a kamoli ova dva besciljno izgubljena mjeseca. Moramo istaći i bojazan, da bi se u slučaju postizanja dogovora o vršenju vlasti od strane pomenutih subjekata, nastavilo sveopšte nazadovanje grada, imajući u vidu da su bezmalo identični participijenti lokalne vlasti, kao i u prethodnom periodu.

Svakako da je poželjnija varijanta organizovanje novih izbora, premda povlači za sobom određene troškove koje Berane ne može da priušti.

Ali, poput one narodne da u svakom zlu postoji i neko dobro, bićemo slobodni da ustvrdimo da i u ovoj situaciji postoji i treća, najdjelotvornija opcija.

Predlažemo vam, gospodo, da svi skupa, pronađete nova zanimanja jer vam, očigledno je, ni ove najjednostavnije a kamoli ozbiljnije političke funkcije ne idu od ruke a to će vam, u slučaju ponovnih izbora, građani zasigurno staviti do znanja.

Time bi se konačno otvorio prostor da zdrave političke strukture koje imaju znanja i motivacije, preuzmu rukovođenje gradom i odgovorno pristupe unapređenju životnog standarda u Beranama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *