SD Berane: Na sceni istrajni pokušaji revitalizacije nacional – šovinističkih tendencija

Po ko zna koji put svjedočimo, svakovrsnim izazivanjima nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti na području našeg grada, sada u vidu ponovnih neprimjerenih i uvrijedljivih natpisa upućenih određenim nacionalnim grupacijama. Ovo je, još jedan u nizu, atak na građansku, međunacionalnu i međukonfesionalnu harmoniju na ovom prostoru. Na sceni su istrajni pokušaji revitalizacije nacional – šovinističkih tendencija u Beranama, čija učestalost posljednjih mjeseci, izaziva veliku uznemirenost svakog dobronamjernog građanina. Takođe, zabrinjava i relativizacija ovakvih pojava od strane rukovodstva Berana i optuživanje izmišljenig neprijatelja, umjesto da se pogledaju u ogledalo.

Ono što dodatno zabrinjava je i okolnost da je Berane, očigledno, postalo pogodno tle za ispoljavanje ovakvih devijantnih pojava i to je ono, čemu se, kao društvo moramo suprotstaviti. Zaista je otužna slika grada koji je, ne tako davno, bio simbol sklada nacionalne, vjerske i kulturne raznolikosti. 

Stoga, Socijaldemokrate apeluju na nadležne bezbjednosne instance, da bez odlaganja, preduzmu odgovarajuće mjere iz svoje nadležnosti u cilju  rasvjetljavanja a nadalje i prevencije, sličnih pokušaja dodatnog urušavanja građanske ravnoteže u našem gradu.