SD Berane: Zbog DF-a i Demokrata, da se ubuduće bira dva predsjednika opštine

Genijalnost  beranskih političkih eksponenata vlasti ne poznaje granice pa je tako Berane, poslije Budve, drugi grad, vjerovatno u istoriji političke teorije i prakse u kojem je uspostavljen institut “rotirajući predsjednik opštine”. To, dakle, znači, da se mandat predsjednika opštine dijeli na dvije ličnosti koje će tu poziciju obnašati po dvije godine.

Cinici bi zaključili da je u pitanju obezvređivanje i degradacija najznačajnije lokalne političke funkcije. I bili bi u pravu. Kako bismo im olakšali eventualne buduće slične situacije, predložićemo da se od sada, na izborima bira  dva predsjednika opštine. Ali smo sigurni da im, uzevši u obzir gramzivost za funkcijama, ni to ne bi bilo dovoljno. 

U ekonomski opustošenoj sredini kakva je Berane, koju ni najreferentniji stručnjaci ne mogu izvući iz tekuće kataklizme  kada bi imali na raspolaganju značajno duži period, DF i Demokrate, zvučeći krajnje ozbiljno, ističu da će za dvije plus dvije godine, unaprijediti loše stanje u gradu, koje su, pritom, sami izazvali. Osim što se igraju sa zdravim razumom građana, ovakav razvoj događaja znači da nas po ko zna koji put očekuje izgubljeno dragocjeno vrijeme i da se nastavlja propadanje ovog grada. 

Socijaldemokrate će, kao na državnom tako i na lokalnom nivou nastaviti da budu najrigidniji kritičari ovakvog i sličnih neozbiljnih ponašanja i kao i do sada stalno ukazivati na katastrofalnu politiku koju će nam zasigurno demonstrirati novoformirana većina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *