SD: Bezbjednosni sistem potpuno urušen, odgovornost na Abazoviću i Adžiću

Činjenica da je, u sred centra Glavnog grada, u dijelu gdje se nalazi najveći broj državnih institucija, između ostalog Predsjedništvo, Skupština, i Vlada, neko kopao i prokopao tunel do depoa Višeg suda govori o totalnom urušavanju bezbjednosnog sistema Crne Gore koje je započeto još krajem 2020. godine, a koje je poseban zamah dobilo formiranjem 43. Vlade Dritana Abazovića, ocijenile su Socijaldemokrate (SDCG).

“I dok URA, njeni ministri i predsjednik Vlade i dalje vape o “kriminalnoj hobotnici”, javnost je danas u potpunosti svjesna da kriminal stanuje u njihovim redovima. Da su upravo oni to koji su u najviše državne institucije, pa čak i na najozbiljnije pozicije u bezbjednosnom sektoru, doveli lica sa ozbiljnim dosijeima ili, u najmanju ruku, nedovoljno pouzdana lica za takve funkcije”, saopštili su iz SD.

Zbog toga, po njihovim riječima, dok “Twitter (sada X) premijer” igra finalni čin ove tragikomedije u sopstvenoj režiji, dok sa, kako ističu, “nikad brojnijom delegacijom šeta po bijelom svijetu trošeći novac građanki i građana Crne Gore, neko bez ikakvog problema uspijeva da iskopa tunel od stana do depoa Višeg suda”.

“Prema informacijama koje smo do sad mogli da dobijemo – valjda da bi obavio turističko razgledanje depoa i vratio se u stan. Prolazi vrijeme ove cirkuske predstave u glavnoj ulozi sa odlazećim premijerom i njegovom desnom rukom, slučajnim ministrom unutrašnjih poslova, po vokaciji turizma. Kad to vrijeme prođe, utvrdiće se odgovornost i u ovom, ali i u brojnim slučajevima u protekle tri godine koji čekaju da ugledaju svjetlost dana”, zaključuju iz SD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *