SD Bijelo Polje: Ispitati navode o diskriminaciji pripadnika Uprave policije u Bijelom Polju

Socijaldemokrate Bijelog Polja pozivaju ministta unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da što hitnije pokrenu istragu kojom će se utvrditi navodi službenika Uprave policije koji tvrde da su diskriminisano zbog nacionalne pripadnosti od strane svojih starješina.

Svjedoci smo da su, nakon 30. avgusta 2020. godine, započeli brutalni revanšizam i poruke mržnje, kako prema pripadnicima manjinskih naroda, tako i prema nacionalnim Crnogorcima. Smatramo da, a tako je propisano i zakonima i Ustavom Crne Gore, nečija nacionalna pripadnost ni u kojem slučaju ne smije biti povod za diskriminaciju i maltretiranje. Ovo je još ozbiljnije ukoliko se dešava unutar državne institucije, u Upravi policije koja bi trebala da se stara o poštovanju zakona i štiti prava svih građanki i građana ove države.

Od nadležnih očekujemo što hitnije sprovođenje istrage, kao i da oni koji su odgovorni za diskriminaciju budu pozvani na odgovornost, a diskriminisani službenici da dobiju jednaka prava kao i svi ostalj zaposleni, shodno svom radu i profesionalnim kompetencijama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *