SD: BIRN objavljivanjem “interaktivne mape“ postaje saučesnik u širenju dezinformacija

Organizacija BIRN je objavljivanjem “interaktivne mape“ o desničarskim organizacijama i potencijalnim prijetnjama postala saučesnik u širenju dezinformacija koje imaju za cilj da patriotizam, zamjenom teza, pretvore u ekstremizam i targetiranjem ljudi koji to nijesu, pokušaju diskreditovati na jedan besprizoran način, saopšteno je iz SD-a.

Kako su ocijenili, crnogorsko društvo prije više od dvije godine ušlo je u začarani krug ugnjetavanja njegovog građanskog, sekularnog, evropskog i evroatlanskog karaktera. Nesebičan doprinos razvoju takve atmosfere u društvu daje vlada u tehničkom mandatu, a ništa manje u tome ne učestvuju NVO i mediji iz regiona, koji zlonamjernom zamjenom teza na brutalan način nasrću na građanski karakter naše države.

“Simpomatično je to što su u kreiranju tog sadržaja učestvovali i novinari iz Crne Gore koji na taj način (ne)svjesno doprinose rastu tenzija, umjesto da pomognu u odbrani društva od učestalih ekstremističkih nasrtaja koji dolaze iznutra i sa strane”, zaključuju iz SD-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *