SD Bratićevoj:  Iskreno žalimo što imamo ovakvu ministarku prosvjete

Ne koristite instituciju Ministarstva prosvjete za naknadne lične obračune sa gospodinom Šehovićem, u bijesu što mu nijeste niti mogli niti umjeli odgovoriti u Skupštini. A jedva ste i pročitali ono što su vam drugi napisali i doturili. To je prva misao koja se nameće nakon primitivnog saopštenja gospođe Vesne Bratić, koja ga je potpisala Ministarstvom prosvjete, budući da joj Ministarstvo inače služi za davanje “jačine” ličnim prepucavanjima.

Da su gospođi Bratić uvijek potrebna naknadna saopštenja, govori i činjenica da je čak četiri puta pobjegla od Odbora za prosvjetu kojim rukovodi gospodin Šehović, da bi se naknadno oglasila tim povodom. Stoga prije svega iskreno žalimo što imamo ministarku prosvjete bez lične hrabrosti, znanja i integriteta da civilizovano sučeli argumente, umjesto što iz mraka kancelarije lični gnijev i frustraciju preliva u saopštenja.

Žalimo potom i što smo podvrgnuti mučenju čitanja saopštenja o prosvećenosti i kritičkoj misli što dolaze od osobe koja je o jadu zabavila Crnu Goru, a region dobrano nasmijala, svojim verbalnim i pisanim  šovinističko-nacionalističkim ispadima. Isto kao što žalimo što slušamo osobu koja je desetkovala čitavu prosvjetu na (jedno)nacionalnoj i političkoj osnovi kako priča o “zapošljavanju partijskih aparatčika”, te koja priča o “podizanju kulturnog nivoa” dok joj institucije kulture vode članovi elstremne grupacije Dveri iz Srbije.

Gospođa Bratić je bez ičije pomoći sebe označila kao radikalnog ekstremistu, nedostojnog bilo kakve javne funkcije, i uvjereni smo da kao takva neće još dugo biti na toj poziciji. No ipak ne možemo da ne žalimo što smo  morali, makar i kratko, da imamo jednu Vesnu Bratić i one koji joj pišu ovakva saopštenja, da bismo shvatili veličinu vrijednosne i civilizacijske propasti u koju nas je sve zajedno ova Vlada uvukla.

Upravo zbog nepoštovanja crnogorskog naroda i države koja je primila u svoje okrilje, Vesna Bratić je od premijera nagrađena prilikom da svoje šovinističke, anticrnogorske stavove pretvara u zvaničnu državnu
politiku.