SD BUDVA: POZIVI NA PODJELE VAŠE NAJVIŠE DOSTIGNUĆE

Četrdeseti je dan otkako članovi ODG (Organizovane Demagoške Grupe) – Demokrate, DF, URA i SDP terorišu prostor ispred Opštine Budva, radnike i građane Budve. Kao i svi slabići i nemoćni, uporno traže krivce za svoje greške i nesposobnost da održe vlast i upravljaju gradom. Time su uveliko zagazili i u svoju predizbornu kampanju, koju bi sasvim zasluženo trebalo nazvati “Podjele, a ne pobjede“.

Svakodnevnim otužnim nastupima pred opštinom uspijevaju samo da kristalno jasno građanima Budve demonstriraju sve ono u čemu su jedino umješni: nasilje, demagogiju, primitivizam, beskrupuloznost, nebulozne i jeftine neistine i optužbe bez dokaza, vulgarnost, bahatost…

Poseban „šarm“ nastupima daje kukavičko iživljavanje nad pripadnicima obezbjeđenja i policije, koji to stoički podnose. Pošto je to ona ista policija koju je, kako vi kažete, nova većina pozvala „da biju građane Budve“, pitamo se, gospodo iz bivše vlasti, zašto vas, evo četrdeseti dan, ne biju?

Reći ćemo vam zašto: niste vi nikad planirali da vas biju, ali ste itekako planirali pendrečenje i zasipanje suzavcem građana, vaših pristalica, koje ste naoružali kamenicama, bakljama i dimnim bombama, pa ih isturili da izazovu reakciju policije. Za građane suzavac, pendrek, pritvor i novčane kazne, za vas željena uloga žrtve. Bravo, „junaci“!

Time što svakodnevno revnosno pozivate građane na prezir odbornika drugih partija, čija je jedina „krivica“ što glasaju u skladu sa izbornom voljom svojih birača, a protiv vaše politike, bestidno pokušavate da suzite prostor opšte i lične slobode građana. Potpuno je jasno da biste sjutra, da vaš interes to zatraži, jednako revnosno pozivali i na prezir onih koji su drugačije nacionalnosti ili vjeroispovjesti. Jer, pozivi na podjele i mržnju su vaše najviše dostignuće i jedini politički kapacitet.

Umjesto što se u vrijeme nezabilježene zdravstvene i ekonomske  krize  svakodnevno bavite pitanjima: gdje se sastaje nova većina, ko je s kim večerao, koje su tablice auta, ko je od odbornika potencijalno zaražen koronom, ima li pečata na spiskovima i još gomilom beznačajnih gluposti, bolje bi bilo da vrijeme provedeno ispred opštinske zgrade  iskoristite da građanima Budve odgovorite na neka pitanja:

Zašto ste izazvali i dozvolili blokadu opštinskog računa, a sad pokušavate da spriječite druge da to pitanje riješe? Od čega mislite da bi građani bez plata trebalo da žive?

Kako ste planirali da upravljate gradom bez skupštinskog odlučivanja od januara do septembra? Performansima u šatoru?

Na što je potrošen četvorogodišnji opštinski budžet  Budve, obzirom da se u gradu vide samo asfalt koji je dobro plaćen i nedovršena dječija igrališta?

Mislite li da su građani Budve toliko zaboravni, pa ne znaju da ste ih u prvom talasu korone pomogli samo dijeljenjem   maski i kupovinom jednog respiratora za kotorsku bolnicu, a paketa mjera ste se sjetili tek kad ga je nova većina donijela i izglasala?

Iskrene i tačne odgovore na ova i još mnoga pitanja dugujete građanima Budve.