SD Budva: Vlast jos nije formirana, a kad će ne znamo

Duže od četiri mjeseca, uprkos gotovo dvotrećinskoj većini koju su partije nove parlamentarne većine osvojile na lokalnim izborima, opština Budva još uvijek nema formiranu lokalnu vlast.

Na ovaj način je u potpunosti ogoljena gramzivost nove vlasti koja, uprkos tome sto u lokalnom budvanskom parlamentu ima ubjedljivu većinu, ne može da postigne dogovor. Izgleda da, koliko god glasova osvojili, funkcija je uvijek malo.

Osim Demokrata, koje od samog starta “zatežu” pregovore, imamo situaciju da su se, unutar koalicije ZBCG, valjda po uzoru na premijera Krivokapića, od DF-a izdvojile SNP, PZP i PCG koje, gle čuda, imaju svoje zahtjeve. Naravno, ne programske prirode, vec isključivo u vezi sa raspodjelom vlasti “po dubini”. Jagma je, kako reče prvi tobdžija Budve, za foteljama.

Ništa manju odgovornost za ovakvu situaciju nema ni budvanska URA, čija tadašnja odbornica, a današnja poslanica je, sve vrijeme se prenemažući i jadikujući nad fašizmom i kleronacionalizmom budvanske vlasti, svaki put uredno dizala ruku kako bi tu istu vlast održala. Kao što, uostalom, sad radi u državnom Parlamentu. No, nakon izbora, dotadašnji koalicioni partneri sa lokala, a novi sa državnog nivoa, jasno su joj stavili do znanja šta misle o njenoj partiji – da je nepotrebna.

I tako, nakon 4 godine, budvanski vašar se nastavlja. A mi gledamo i pitamo se da li će iduće topovsko đule Bata Carevića biti neki od njegovih koalicionih partnera.