SD Cetinje: Abazovićevo “pomirenje” je nasilje, a “teroristi” su goloruki građani

Juče je nasilno ugušena pobuna ne Crnogoraca, ne komita, ne dijela pravoslavaca, ne pobornika CPC, već antifašista i onih koji se bore za sekularnu državu u kojoj smo svi jednaki.

Juče smo saznali da su Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović, kao i ova Vlada, spremni da satru sopstvene građane zarad interesa drugih država. I spremni da vrhovni duhovnički čin pretvore u čin pod oklopnim. vozilima, mecima i suzavcima, koga se srami čitava država, pa i oni koji su ga podržavali.

Juče smo svi saznali da je “bratska ljubav i pomirenje” Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića nasilje, a da su “teroristi” i oni koji “napadaju ustavni poredak” goloruki građani. Građani koji su koristili svoje pravo da izraze nezadovoljstvo i protiv kojih je primijenjena sila pod nekoliko izgovora, od kojih će se, vjerujemo, većina ispostaviti netačnim i lažnim.

Juče smo saznali da smo mi, građani Crne Gore, dostojni nje i njenog antifašističkog, kulturnog i istorijskog nasljeđa. A da ova nasilna, klerofašistička vlada, koja te termine često (zlo)upotrebljava, kao i oni koji takvoj vladi uporno omogućavaju opstanak, nijesu dostojni ničega, a posebno ne svojih građana.