SD Cetinje Abazoviću: Čestitkom ne možete sprati izdajničku bruku sa sebe i svoje partije

Mislio je predsjednik URE i potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović, da jednom čestitkom spere izdajničku bruku sa sebe i svoje partije. E pa, gospodine Abazoviću, kod Cetinjana Vam, makar, to neće proći.


Najmanje ste pozvani Vi da govorite o tome ko je i koliko uradio za Cetinje. Najmanje ste Vi pozvani da čestitate bilo što Cetinju i Cetinjanima. Vi, koji ste na najpodliji način, crnogorskim glasovima izdali Crnu Goru. Nažalost, i neki Cetinjani su vam povjerovali.


Kome Vi nešto obećavate, gospodine Abazoviću? Ko će, u ime Vlade u kojoj sjedite, brinuti o Cetinju? Vaš ministar pravde, doveden sa namjerom da Cetinjski manastir prepiše Srbiji? Vaša multi-praktik ministarka, žena četnik, koja se od 2 do 4 poslije podne bavi kulturom, a prije toga sa druga tri ili četiri resora, kojoj su od Cetinja mnogo blizi Trebinje i Bileća? Vaši koalicioni partneri za koje je Cetinje “malo selo ispod Lovćena” i inostranstvo? Ili, pak, ono malo Cetinjana što Vam je ostalo, a što se skriše pod skute jedne Plavljanke koja u njihovo ime 28. decembra izdade Crnu Goru?


Morate znati, gospodine Abazoviću, da Vam kod Cetinjana ta priča ne prolazi. Izborio se ovaj grad sa mnogim prevarantima i opstao. Izborio se i sa brojnim okupatorima i bio iskra slobode u porobljenoj Evropi i opstao. Ali se, gospodine Abazoviću, najteže izborio sa bratskom vojskom koja ga je nemilice pokorila. Onom vojskom čije sljedbenike Vi dovedoste da danas “brinu” o Crnoj Gori i Cetinju. Neće moći, gospodine Abazoviću! Izboriće se slobodarsko Cetinje i sa Vama i Vladom u kojoj sjedite, a svoje želje i čestitke ostavite za nekog drugog ko je još uvijek spreman da padne na Vaše prevare.