SD Cetinje: Krivokapić uvrijedio vjernike CPC, URA da sruši Vladu ili da zauvijek zaćuti

U najmanju ruku je sramno da predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić Crnogorsku pravoslavnu crkvu, registrovanu vjersku zajednicu, naziva “takozvanom” i “NVO”, saopšteno je iz cetinjskih Socijaldemokrata.

Krivokapić, kojem su puna usta ljudskih prava i slobode vjeroispovijesti, na ovaj način vrijeđa značajan broj pravoslavnih vjernika u Crnoj Gori i njihove vjerske velikodostojnike. Ovo nas ni najmanje ne čudi od osobe kakav je Krivokapić koji nerijetko, u stanju u kojem bi normalnom građaninu bilo zabranjeno da upravlja putničkim motornim vozilom shodno odredbama ZOBS-a, upravlja ovom državom i daje izjave medijima. O nezakonitosti same odluke Vlade ovom prilikom nećemo, uvjereni da će odgovorni za takvu odluku odgovarati pred sudovima ove države. Poruku imamo za v.d. direktora Uprave za nekretnine, mladog čovjeka Koču Đurišića da, bez obzira na političke stavove ne nasijeda na ovu prljavu igru Krivokapića, Abazovića i generalne sekretarke Vlade Milačić, jer ni njega, u tom slučaju, krivična odgovornost neće mimoići.

Posle svega čudi trpeljivost članova i funkcionera URA koji za sebe tvrde da su vjernici CPC, ili kako premijer reče, “te NVO”. Koliko njihov obraz još može trpiti uvreda i poniženja zarad nekoliko funkcija, ostaje da vidimo. Mi ih ovim putem pozivamo da, ako imaju i trunku časti, obraza i ljubavi prema Crnoj Gori, sruše Vladu koja, pod dirigentskom palicom Krivokapića i njihovog predsjednika Abazovića kontinuirano satire i uništava Crnu Goru. Ukoliko nijesu na to spremni, neka se pokriju ušima i zauvijek zaćute.