SD Cetinje: Nadležni organi da procesuiraju poslanicu Jelenu Božović zbog najave formiranja paravojnih jedinica

Na današnjem zasijedanju Skupštine Crne Gore, zloupotrebom procedure, poslanica Demokratskog fronta Jelena Božović najavila je, vjerovali ili ne, formiranje paravojnih formacija koje će od Cetinjanki i Cetinjana braniti Cetinjski manastir, jednu od najvećih crnogorskih svetinja.

Cijenimo da je Crnoj Gori dosta prijetnji bilo kakvim sukobima, bilo kakvim jedinicama, a pogotovo paravojnim. Ovo je nastavak one ratohuškačke politike kada su pozivani ratni drugovi na otkopavanje oružja, koja je tada prošla nekažnjeno i bez reakcije. Posljedice toga vidimo danas – Crna Gora je nikad podjeljenija i sa nikad većim jazom među njenim građankama i građanima. Stoga pozivamo nadležno tužilaštvo da što prije, u skladu sa zakonom, procesuira poslanicu Jelenu Božović, čime će se poslati jasna poruka da je građanski mir u Crnoj Gori iznad svega ostalog.

A što se prijetnji navedene poslanice Cetinjankama i Cetinjanima tiče, nas ne možete uplašiti. Kao što nas vaša retrogradna i zaostala politika nije mogla uplašiti prije trideset godina, tako neće ni danas. Jer će Cetinjanke i Cetinjani uvijek, svi do jednoga, bez iskakvog straha, biti spremni da brane našu jedinu kuću Crnu Goru, naš rodni grad i naše najveće svetinje kakav je Cetinjski manastir.