SD Cetinje: Spajić da vrati obezbjeđenje zgradi bivšeg austrijskog poslanstva u kojoj se nalazi FCJK

OO Socijaldemokrata Cetinje pozvao je ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića, da što hitnije vrati obezbjeđenje zgradi bivšeg austrijskog poslanstva u kojoj se nalazi Fakultet za crnogorski jezik i književnost.

“Radi se, prvenstveno, o spomeniku kulture koji, bez obzira šta se u njemu nalazilo, zaslužuje zaštitu države. Činjenica da se tu nalaze upravo prostorije fakulteta samo je razlog više za nešto tako.

Očigledno je, ministre Spajiću, da se ovdje ne radi ni o čemu drugom do o političkoj igri i činjenici da vam (cjelokupnoj Vladi) smeta sve što ima predznak “crnogorski”. Sasvim je jasno da ono što je započela ministarka Bratić, sada pokušavate dovršiti Vi. Ne radite to, ministre. Ne uništavajte jednu obrazovnu instituciju samo zbog toga što u sebi nosi predznak “crnogorski” i što se u njoj nalaze brojni kritičari Vlade u kojoj sjedite.

U jedno budite uvjereni – dok je Cetinjana i Cetinja, biće i Fakulteta za crnogorski jezik i kniževnost u našem gradu. Ako treba, mi ćemo ga obezbjeđivati, bez ikakve naknade. I kad god pomislite da će vam poći za rukom da naudite ovoj instituciji, sjetite se riječi vladike Rada: “Tvrd je orah, voćka čudnovata, ne slomi ga, al’ zube polomi”.