SD: Crna Gora je spašena, pamet u glavu da se ne naprave iste greške

Padom izdajničke 43. Vlade Crna Gora je spašena i sada građanke i građani, konačno, mogu odahnuti.

Socijaldemokrate su, još u pregovorima oko formiranja Abazovićeve Vlade, uvidjele da se radi o projektu kojim bi se Crna Gora i njen nacionalni i kulturni identitet servirali na tacni, kako onomad u Beranama na stranačkom skupu reče vitouz iz Vlade Joković, “velikom regionalnom igraču” .Vidjeli smo da je evropska agenda te Vlade mrtvo slovo na papiru, te da Abazović i Joković imaju samo jednu agendu – sluganski odnos prema svojim nalogodavcima i tzv. “srpski svet”. Zbog toga smo, iako su nam nuđene brojne pozicije po dubini, odbili da budemo dio ovog na sreću poslatog u prošlost opasnog eksperimenta.

Kao opozicija smo bili najžešći protivnik ovoj Vladi i svemu što je ona radila. Prvi smo pozvali na njeno rušenje i izašli sa građankama i građanima na mirne proteste protiv izdaje ove države. U međuvremenu smo radili i posao same Vlade, koja se bavila svim osim stvarima od životnog značaja.

Socijaldemokrate su predložile više zakona od suštinskog značaja za život građanki i građana Crne Gore od same Vlade što nam, moramo priznati, i nije bilo previše teško. Pa ipak, ponosni smo što su zahvaljujući našim prijedlozima ograničene cijene nekih životnih namirnica, povećane najniže penzije, smanjene akcize na gorivo, povećani iznosi pripravničkih naknada, studentskih kredita, stipendija… jer su to stvari koje, u borbi za očuvanje države, nijesmo smjeli zaboraviti. I nijesmo ih zaboravili.

Naši poslanici su sa ponosom glasali za obaranje Vlade Abazović-Joković, čime smo, zajedno sa našim koleginicama i kolegama iz ostalih partija, ali i gradjanskim aktivistima, intelektialcima, slobodni medijima sačuvali samosvjesnu Crnu Goru. Sada nama političarima preostaje da budemo pametniji nego prošlog puta, kada smo srušili Krivokapićevu Vladu, da se ovoj državi ne bi desio još jedan Dritan Abazović

Stav Socijaldemokrata je jasan i svima poznat – formiranje tehničke vlade i organizovanje vanrednih parlamentarnih izbora moraju biti naš prioritet. U međuvremenu, aktuelni saziv Parlamenta može odblokirati institucije za koje je potrebna kvalifikovana većina, kako bi Crna Gora, nakon izbora nove, demokratske, evropske Vlade, ponovo krenula punom parom ka ubrzanom razvoju i EU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *