SD: DEGUTANTNO JE DA RATNI PROFITER PROZIVA HAJRIZA BRČVAKA BEZ DOKAZA

Crnogorska javnost ostala je sinoć zatečena intervjuom jednog od ministara Vlade Radovana Karadžića i ratnog profitera, Miodraga Dake Davidovića.

Nije građane Crne Gore začudilo prepucavanje između Davidovića i mandatara Krivokapića da li su apostoli članovi partije ili ne. Na neozbiljnost i neodgovornost mandatara i nove parlamentarne većine već smo se navikli, a Vladu još nijesu ni formirali. Iako je, mora se priznati, do sad neviđeno u evropskoj i svjetskoj praksi da neko drugi pobijedi na izborima za vas, vi formirate Vladu bez ljudi iz tih političkih subjekata i onda, onako slučajno, većina ministara (“eksperata”) iz te nove Vlade završi u vašoj novoformiranoj partiji. To se, poštovani građani, jednom riječju zove PREVARA.

Javnost je, ipak, ostala šokirana nečim drugim. Načinom na koji se jedan ratni profiter i ministar u Vladi Radovana Karadžića odnio prema Hajrizu Brčvaku, čovjeku kojem Crna Gora nikad neće moći da se oduži za sva dobročinstva koja je učinio. Pitamo se i voljeli bismo da saznamo koliko je i na koji način Davidović pomogao svoju domovinu i svoj rodni grad iz svog pozamašnog kapitala. Koliko do sad znamo, gdje god je došao, odatle je novac izvukao i više ga nije bilo. I to je glavna razlika između njega i Brčvaka – Hajriz Brčvak je svoj kapital zaradio u inostranstvu, krvavim radom, i ne žali da ga podijeli sa onima kojima je on potreban, a Davidović je novac zaradio na ovaj ili onaj način, zna o tome crnogorska javnost ponešto, a i dalje gleda da sve što može prigrabi za sebe. Zato ne ide da jedan ratni profiter čita bukvice istinskom humanisti i dobrotvoru.

Na kraju, pitamo se i kako na ove riječi reaguje prva “dritanka” Crne Gore. Od Abazovića, svakako, očekujemo da ove Davidovićeve navode negira ili potvrdi. Naravno, uz iznošenje konkretnih dokaza ukoliko izjavi da su Davidovićeve tvrdnje tačne.