SD, DPS i SDP zajedno u Plavu, Canović nosilac liste

Socijaldemokrate (SD), DPS i SDP, kao građanska i nesumnjivo pobjednička koalicija, nastupiće zajedno na lokalnim izborima u Plavu 23. oktobra, a nosilac liste biće aktuelni predsjednik opštine  Nihad Canović, odlučeno je na stranačkim organima.

Cilj koalicije je, kako je saopšteno, okupljanje građanski i proevropski orijentisanih snaga i ideološki sličnih političkih subjekata, umjesto stavljanja akcenta na partijske razlike.

„Ova koalicija je nastala iz čiste želje da pokažemo da, kada je viši interes u pitanju, sve partije koje su građanske i ideološki slične, treba da ostave po strani trvenja i bore se za više ciljeve. Znate da su članovi koalicije uglavnom već dominantni politički subjekti u Plavu, te da bi i naš samostalan nastup bez sumnje garantovao pobjednički rezultat, pa je samim tim zajednički izlazak samo još jedna, definitivna potvrda oko toga ko će voditi opštinu Plav i u naredne četiri godine. Iza nas su vjerujem ozbiljni rezultati i niti jedan problem kojem nijesmo bili naredni, te ne sumnjam da će tako biti i u narednom mandatu“, saopštio je nosilac liste i aktuelni predsjednik te opštine Canović.

Kako je najavljeno, na listi će se naći neki od najuglednijih građana Plava koji su već ostvareni u oblastima kojima se bave, te “kojima je politika samo način da pomognu gradu u kojem žive i iskoriste njegov puni potencijal”.

Napominju, predaja liste biće organizovana u ponedjeljak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *