SD: “GRAĐANSKA” CRNA GORA NOVE VLASTI SINOĆ POKAZALA SVOJE PRAVO LICE

Čestitamo “procrnogorskim” partijama u vlasti koje nam tokom rasprave o Vladi nekontrolisanim vikanjem i galamom u Skupštini garantovaše da će biti brana očuvanju nacionalnih, odnosno državnih interesa. Sada ih pozivamo da nam objasne u kojoj to građanskoj Crnoj Gori od sinoć, odnosno od 31. avgusta živimo. Da li je to ova, koja se sinoć, nakon izglasavanja Vlade sa najmanjom podrškom od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, slavila na način na koji se slavila? Opet sa zastavama druge države i opet prijeteći da ugrozi sve neistomišljenike?

Ta nova Crna Gora je, očigledno, građanska samo u očima par poslanika koji je suštinski podržavaju, ali nije za sve one građane koji se osjećaju kao Crnogorci, Bošnjaci, Muslimani, Albanci, Hrvati, a takvih je 70% u Crnoj Gori. Za njih je jučerašnja ikonografija jasan pokazatelj da klizimo u teokratsko društvo zasnovano na vrijednostima srednjeg, a ne 21. vijeka.

A šta o novoj Vladi i mandataru misle oni čijim glasovima je izabrana, rekli su u protekla tri dana.

Ovim putem pozdravljamo i apel novoizabrane ministarke zdravlja da se nose maske i poštuju mjere za sprječavanje širenja koronavirusa. Pretpostavljamo da je apel uputila prvenstveno sama sebi. Nadamo se da će ovaj vrhunac licemjerja uroditi plodom jer je, ipak, javno zdravlje u Crnoj Gori u pitanju. A svoj odnos prema mjerama ministarka Borovinić-Bojović je, ne tako davno, pokazala kao načelnica odjeljenja pulmologije KCCG u Podgorici.