SD Herceg Novi Demokratama: Da li očekujete podršku od vašeg grada pobratima i Dragana Markovića Palme?

Prije svega da objasnimo, da naše kolege ne bi bile dovedene u zabludu – ne baziramo kampanju na bilo kome, a pogotovo ne na njima, već samo i isključivo reagujemo na perfidne namjere onih koji se lažno predstavljaju kao građanska opcija u Herceg Novom i u Crnoj Gori.

I u tom smislu, politika koju vode, daleko je opasnija od njihovih koalicionih partnera sa kojima u posljednjih mjesec dana razmjenjuju najsofisticiranije uvrede, jer je ogrnuta ruhom građanskog, a zapravo je jednako, ako ne i više desničarska, nacionalistička i anticrnogorska. I ne, kolege iz Demokrata, lažne afere koje bestidno pominjete, znajući i sami da su neistinite, ne mogu biti zamjena za vrlo jednostavno pitanje na koje nijeste odgovorili – šta imate protiv Ustava Crne Gore? Da li ste njegovi branitelji, ili neko čiji je krajnji cilj da ga sruši? Da li ga zaista poštujete ili i vi, poput nekih vaših koalicionih partnera, crnogorsku himnu slušate pjevajući u sebi neku drugu?

Kada već pitate, odgovorićemo vam – 2 vaša visoka funkcionera su pod istragom SDT-a, upravo zbog toga o čemu govorite. Oni se sumnjiče da su partijskim i opštinskim novcem korumpirali člana uže porodice jednog specijalnog tužioca koji im je, za uzvrat, odavao povjerljive informacije. I nijesu jedini. A kada pitate da li se bilo ko iz redova Demokrata ponio kao radikal i šovinista, sugerisali bismo vam da pogledate profile na društvenim mrežama vaše kandidatkinje za poslanicu Nevenke Ćirović, da vam mi o tome ne bismo ništa dalje govorili. A nažalost, nije jedina, već je, rekli bismo, u većini.

Postavili bismo vam, na kraju, još jedno pitanje, kad ste već raspoloženi za priču. Da li u finišu izborne kampanje očekujete podršku od vašeg grada pobratima Jagodine? Čuli smo da tamo dobro uspijevaju bunga-bunga palme kojima biste, kao tako dobri partneri, mogli “oplemeniti” i kulturno uzdići Herceg Novi, kao što ste to učinili u ovom mandatu lokalne vlasti, a posebno dovodeći Dragana Markovića Palmu kao počasnog gosta.