SD Herceg Novi: Demokrate se predstavljaju kao branitelji Ustava, a onda se hvale kako nijesu bili za njega

Bez ikakve želje i namjere da remetimo “idilične” odnose tradicionalnih koalicionih partnera u Herceg Novom i na državnom nivou, Demokrata i DF-a, nerado ćemo se nadovezati na njihovo međusobno prepucavanje.

Razlog je jednostavan – što je u tom prepucavanju izrečena jedna veoma zabrinjavajuća kvalifikacija. Naime, Demokrate u saopštenju navode da “osim u DPS-u samo u redovima DF-a ima poslanika koji su glasali za Ustav”, te da će Novljani to znati da cijene. Ne želeći da se bavimo njihovim međusobnim odnosima, a cijeneći da je izuzetno korisno da kažu šta misle jedni o drugima, moramo pitati Demokrate šta konkretno imaju protiv Ustava Crne Gore?

Ova prilično opasna kvalifikacija dolazi u vremenu kada se njihov predsjednik fotografiše sa rukom na Ustavu, kada u medijima daje izjave da “vjeruje da se niko neće igrati sa Ustavom” i kada se predstavlja kao ustavobranitelj.

I dok, sa sigurnošću, svim zainteresovanim stranama unutar i van Crne Gore možemo poručiti da građanska Crna Gora neće dozvoliti ono što su neki domaći i strani naumili, Demokratama postavljamo veoma konkretno pitanje – šta imaju protiv Ustava građanske, multivjerske, sekularne i antifašističke Crne Gore?