SD Herceg Novi: Zaustaviti zloupotrebu državnih resursa u svrhu kampanje za lokalne izbore

Socijaldemokrate Herceg Novog apeluju na predstavnike partija vladajuće većine i Vlade da zaustave zloupotrebu državnih resursa u svrhu kampanje za lokalne izbore.

Svakodnevno u Herceg Novom možemo primijetiti veliki broj službenih vozila kojima funkcioneri vlasti dolaze u Herceg Novi kako bi vodili kampanju za lokalne izbore u našem gradu. Neki od njih dolaze pod rotacijom i uz pratnju, a pred građane izlaze iz kombija i autobusa. Za neke od njih se blokira pola grada da bi došli i obavili svoje partijske dužnosti.

Posebno je indikativno što ovakvo ponašanje dolazi od onih kojima su godinama unazad bila puna usta kritika upućenih lokalnoj vlasti i potenciranja sopstvenog poštenja. Sada u praksi najbolje možemo vidjeti koliko je ta njihova priča bila iskrena.

Nije slučajno ni to da sve veći broj novoizabranih direktora i predsjednika Odbora direktora državnih kompanija “slučajno” put nanese do Herceg Novog, a neki od njih se, eto tek tako, sjete da lokalnoj samoupravi, mjesec dana pred izbore, upute donaciju ili pomognu u realizaciji nekog projekta.

Dakle, na sceni je klasična i otvorena zloupotreba državnih resursa u partijske svrhe, tj. u svrhe kampanje za lokalne izbore u Herceg Novom. Ovom prilikom apelujemo na naše političke konkurente iz vlasti da međusobne borbe na lokalnom nivou, koje vode od početka kampanje, vode o sopstvenom ili partijskom, a ne o trošku građanki i građana Crne Gore.