SD: Ignorisanje mišljenja CANU i sastav komisije koja će se baviti ugovorom sa SPC dokaz da Abazović samo kupuje vrijeme

Činjenica da predsjednik Vlade nije našao za shodno da javnost, pa čak ni ministre u sopstvenoj Vladi obavijesti o mišljenju Predsjedništva CANU vezano za ugovor sa SPC, najbolje govori o tome da izdajnik Abazović nema ama baš nikakvu namjeru da ovom pitanju pristupi ozbiljno i objektivno.

Naprotiv, on je spreman da ignoriše mišljenje univerzitetskih profesora i akademika, zato što ono, kao i mišljenje svakog zdravorazumnog čovjeka koji Crnoj Gori želi dobro, ozbiljno kritikuje radnu verziju ugovora sa SPC kojim Abazović planira da uđe u finale razaranja i izdaje Crne Gore. Sluganstvo Vučiću je, u Abazovićevom slučaju, iznad svakog principa i državnog interesa.

Ništa manje obeshrabrujući su prijedlozi Vlade za članove komisije koja treba da provjeri da li je ugovor sa SPC koji je Vlada usvojila u skladu sa Ustavom. Među njima je, vjerovali ili ne, advokat Mitropolije crnogorsko-primorske, Velibor Marković, inače poznat po afirmaciji homofobije i seksizma, odnosno netrpeljivosti prema LGBTIQ zajednici i ženama. Kako je krenulo, Abazoviću je još preostalo da za članove komisije predloži Velibora Džomića i Joanikija Mićovića.

Sve ovo, baš kao što Socijaldemokrate već duži vremenski period govore, pokazuje samo jedno – da Abazović nema nikakvu namjeru da odustane od izdaje Crne Gore i da svim ovim potezima samo i isključivo kupuje sebi vrijeme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *