SD: Ima li kraja samoponižavanju URA-e?

Nakon što je u pregovorima oko rekonstrukcije Vlade, a očigledno i u samoj rekonstruisanoj Vladi ukoliko se ona desi, svedena na dekor, te nakon ćutanja na političku tiraniju srpskog sveta kroz čitavu javnu upravu, URA nastavlja da se, do krajnjih granica, ponižava izjavom Dritana Abazovića da on: “Ne isključuje nastavak saradnje ukoliko rekonstrukcijom ne bi bio prekršen sporazum koji je potpisan nakon izbora”.

Gospodine Abazoviću, ako sporazum u dijelu apolitične javne uprave nije prekršen spiskom podjele radnih mjesta po dubini, podjelom pozicija kao bombona i šikaniranjem već zaposlenih; ako sporazum u dijelu poštovanja zastave nije milion puta prekršen korišćenjem samo zastave druge zemlje u oficijelnim prilikama, na ustanovama i institucijama; ako sporazum u dijelu odsustva revanšizma nije prekršen neviđenim čistkama od prosvjete do zdravstva, socijale i dr; ako sporazum u dijelu učešća manjinskih partija u obnašanju vlasti nije prekršen njihovim bukvalno brisanjem iz Vlade i vladinih resora; ako sporazum u dijelu donošenja zakona u skladu sa evropskim standardima nije prekršen sramoćenjem pred Evropom sa tužilačkim zakonima, Zakonom o državnoj upravi i mnogim drugim…onda, gospodine Abazoviću, vi imate tako malo samopoštovanja, a tako puno potrebe da ostanete na vlasti, da ličite na dijete koje se krije od drugih tako što ono zažmuri.

E pa, koliko kod vi žmureli, svi mi vidimo i vas, i novu pesnicu srpskog sveta koja je sad nastavila da udara u crnogorski Filmski centar, pa u Narodni muzej, pa u kompletnu kulturu i prosvjetu. I dok ta pesnica lomi šta stigne, vi se prepucavate sa Demokratama, pa se servilno i njima javno izvinjavate kad samo pomislite da možete ostati bez vlasti.

Izgleda da ništa nijeste naučili u Budvi, gdje su vas vaši sadašnji prijatelji sa državnog nivoa takođe iskoristili samo da učvrste vlast, da biste na kraju ipak ostali kratkih rukava. Ostaćete isto tako i na državnom nivou. I nije nama žao vas, nego razaranja, upropaštavanja i podrivanja kulture, prosvjete, ekonomije, zdravlja, socijale… sa vašim “Amin” zbog mrvica sa stola.